Cursus

Cursus
De trainingen duren ongeveer 1 uur. Hierbij starten we met een hele rustige warming up. We leren je hoe je moet rekken, strekken en besteden tijdens de trainingen veel aandacht aan loopscholing en looptechniek (ontspanning, ademhaling, etc.) en het trainen van romp en bekkenstabiliteit. De kerntraining wordt uitgebreid tot zo’n 35 á 40 minuten, waarbij naarmate de lessen vorderen steeds meer wordt hardgelopen. En iedereen kan meekomen, ongeacht leeftijd, gewicht, wel of geen conditie.
De Beginnersgroepen zijn niet groter dan 15 personen waardoor er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding en aandacht.
Loopgroep
Deskundige begeleiding

De cursus hardlopen wordt verzorgd door Danny Vermaas zelf. Hij heeft jarenlange ervaring als hardloper, trainer en therapeut.

Lokaties en startdata

De cursussen voor beginners en gevorderden starten in januari, april & september van het jaar. Er is de mogelijkheid om 1 of 2 x per week een training te volgen. Lopen in groepsverband in onderling overleg. Zie voor actuele data, tijden en lokaties de Agenda.

De beginnersgroep (basis niveau):

Maandagavond en donderdagavond van 19:00 – 20:00 uur
Basisniveau: 1 uur kunnen wandelen
Doel: in 12 weken, 5 km hardlopen (ca. 30 minuten)
Maximaal aantal personen groep: 15

Iedereen die deelneemt aan de beginnerscursus hardlopen krijgt de garantie dat hij/zij de 30 minuten grens gaat halen. Mocht dit door welke omstandigheden niet in de cursus lukken, dan mag hij/zij een volgende cursus gratis meedoen, mits je de trainingen hebt gevolgd!

De gevorderde groep (basis niveau +):

Maandagavond en donderdagavond van 20:15 – 21:15 uur, nader te bepalen
Basisniveau: min. 30 minuten (aan een stuk) kunnen hardlopen
Doel: in 12 weken, 10 km hardlopen (ca. 60 minuten)
Maximaal aantal personen groep: 20

De gevorderde + groep:

Maandagavond of Donderdagavond van 20:15-21:15 uur, nader te bepalen
Basisniveau: min. 60 minuten (aan een stuk) kunnen hardlopen
Doel: in 12 weken het verbeteren van je uithoudingsvermogen, looptechniek, coördinatie en snelheid door middel van gevarieerde loopprogramma’s.
Maximaal aantal personen groep: 20

De gevorderde + groep combitraining:

Zaterdagochtend van 09:00 – 10:30.
Basisniveau: min. 60 minuten (aan een stuk) kunnen hardlopen
Doel: een betere ontwikkeling van gehele lichaam en verschillende spiergroepen door middel van gevarieerde loopprogramma’s in combinatie met bootcamp (fitness).
Maximaal aantal personen groep: 25
Locatie: diverse bos locaties
Data: in overleg met de groep.

Moet ik direct al hardloopschoenen en kleding aanschaffen?

Als je gaat starten met lopen is het verstandig om je een goede loopschoen te laten aanmeten. Ik adviseer je om hiervoor een afspraak te maken bij Step One in Borne. Op basis van een voet- en loopanalyse adviseren zij de juiste hardloopschoen.
Dit doen zij op basis van de kennis die ze hebben opgedaan op de opleiding tot (sport)podoloog en de jarenlange ervaring in de hardloopwereld en de ontwikkelingen hiervan. Via Loopacademie Easy Run krijg je 10% korting op aanschaf van je loopmateriaal. Voor kleding is het niet gelijk noodzakelijk om dure merkkleding aan te schaffen. Wel is het aan te raden om makkelijk zittende sportkleding te dragen. Neem ook een droog shirt/jack mee voor na de training.

Wat zijn de kosten en hoe schrijf ik me in?

De cursuskosten voor 1 x per week trainen zijn € 19,50 per maand en voor 2 trainingen per week zijn deze € 29,50 per maand. Dit geldt voor zowel de beginners als voor de gevorderden. Voor de trainingen op de zaterdag (De gevorderde + groep combitraining) zijn de kosten € 7,50 per training. Inschrijven kan via de aanmeldpagina of de aanmeld button op deze pagina.
Wil je aanvullende informatie ontvangen over de cursus hardlopen dan kun je mij ook telefonisch bereiken op nummer: 074-8502250 of 06-22923479. Ik help je graag verder!